marți, 26 aprilie 2011

Karuna

"Karuna" este un cuvant sanscrit, folosit in Hinduism, Buddhism si Zen. El desemneaza, ca notiune, orice actiune menita sa diminueze suferinta altora si poate sa aiba, de asemenea, sensul de "actiune plina de compasiune".

Bun...

CE ESTE KARUNA?

KARUNA REIKI este un system care este recomandat ca si orice alt sistem tuturor persoanelor care isi doresc sa evolueze spiritual, sa-si vindece ranile cu iubire si compasiune la un grad crescut, dar si sa-i ajute pe altii sa faca asta. Deci putem spune despre acest sistem ca este o extensie a iubirii si intelepciunii.

Pentru ca noi suntem universul in miniatura practic, vindecandu-ne pe noi participam la vindecarea globala...vindecand si pe altii nu mai are rost sa spun.Karuna este sistemul care conform filosofiei budiste te invata sa traiesti clipa prezenta si sa triesti renasterea spirituala.

DE UNDE VINE?

Sistemul Karuna a fost descoperit de William L. Rand. Simbolurile au fost canalizate de mai multi maestri Reiki: Marcy Miller, Kellie-Ray Marine, Pat Courtney, Catherine Mills Bellamont si Maria Abraham. William a folosit aceste simboluri si le-a descoperit valoarea, atat in ce priveste uriasul lor potential cat si faptul ca ele au mai fost folosite si anterior. El a meditat asupra lor si a fost indrumat sa descopere tehnicile de acordare-initiere si sa numeasca acest sistem nou Karuna Reiki®. Unele din simbolurile folosite in Karuna Reiki® sunt folosite in alte sisteme, dar nu au aceeasi eficacitate sau aceeasi actiune vindecatoare ca in Karuna Reiki.

CINE POATE PRACTICA?

Poate fi practicat de oricine...orice religie, orice tara, orice nationalitate.Nu conteaza sexul sau credintele politice si filosofice.

SISTEMUL

KARUNA REIKI-se imparte in 3 grade.

1.Gradul 1-contine 4 semne sau simboluri :ZONAR, HALU, HARTH, RAMA

2.Gradul 2-contine alte 4 simboluri: KRIYA, IAVA, SHANTI, GNOSA

3.Gradul de maestru

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu